Ancki Strandberg

Besök av Cathrine - Agnes LP II
I torsdags kom Cathrine på besök till oss i Norrköping. Vi började dagen med tävling på Norrköpings BK. Cathrine gjorde debut i klass 3 med Twix som är 2 1/2 år gammal. Det var härligt att se Twix attityd på plan. Om dom inte nollat rutan så hade dom fått ett första pris. Twix var för snabb till rutan och matte hann inte få stopp på henne. Men hon jobbade på för att försöka göra rätt.

Sen var det dags för Ewa och Wiktor i klass 2. Dom gjorde ett superfint program och fick 1:a pris och hamnade överst på prispallen med 179 poäng.

Efter ett par timmars väntan var det äntligen dags för Agnes och mig. Vi var sist ut på lydnadsplanen. Vi fick följande poäng:

Platsläggning:                     10

Fritt följ:                             7,5  Tränger, DK, Sitter snett

Läggande:                           9    Trögt läggande

Inkallande                          10  Bra

Sändande med ställande:      5  DK sändande

Apportering:                         9 Sitter snett

Fritt hopp över hinder:          8,5 DK sitter snett

Fjärrdirigering:                     8,5 Önskas något snabbare

Helhetsintryck:                     10  Trevligt ekipage, pigg och glad

Summa poäng:                    168,5 poäng

Det blev ett 1:a pris och 4 placering av 8 hundar. Därmed fick Agnes sitt LP II. Jag var inte nöjd med fritt följ. Eftersom det blev så lång väntan så verkade Agnes lite trött så jag peppade upp henne precis innan. Lite för mycket för hon låg på. Lite för långt fram. Rutan har vi haft problem med på tävling dom sista gångerna. Den här gången snabbt ut i rutan och sen vände sig om så att hon hamnade utanför på höger sida. Sen fick jag säga rutan ett par gånger innan hon kom in. Apporteringen är jag nöjd med. Där ökar vi på poängen för varje tävling.

Efter prisutdelning körde vi lite träning med Cathrine. Bl a 3:ans fjärr, vittring, rutan och vi tittade lite på tugget av apporten, vilket i och för sig blivit mycket bättre.

Sen åkte vi till Drömgruvan för lite apportering. När Cathrine kört med Twix och Saga så fick Wiktor köra lite vattenapportering. Sen var det Agnes tur. Jag valde att träna mycket på fotgående till vattnet när Cathrine fått lite nya idéer som hon hade kört med Twix. Och det gjorde susen även på Agnes.Agnes och jag på väg in på tävlingen....Agnes i full fart till rutan. Sen ser ni hur hon vänder upp precis vid det vita bandet. Men till slut hamnar hon mitt i rutan.


På väg ut och hämta apporten.Full fart in med apporten.

Fina TwixBosse kom med våra barnbarn Melie och Elliz. Twix i mitten. Hon har en sån härlig av- och påstängningsknapp. Det berörde inte henne att barnen höll på och pilla och styra med henne.

Agnes och Twix
Ewa och Wiktor överst på prispallen. GRATTIS till er !!!!
Cathrine med Twix vid Drömgruvan.
Ewa och Wiktor
Frida fick lite dubbelmarkeringar och lite dirigering.
Agnes blir bättre och bättre på att lämna av utan att skaka innan. Nu ska vi bara öka avståndet mer och mer.
Vilken underbar dag vi hade. Efter Drömgruvan åkte vi hem till oss och vi grillade. Cathrine åkte hem vid 21-tiden. Det blev en väldigt lång dag för henne. Tack för att du bryr dig om oss valpköpare. Du är guld värd.I helgen tränade vi på Söderköpings BK. Här tränar vi farten in med metallen.Idag hade vi lydnadskurs för Ingela och då fick vi bjuda kursdeltagarna på LP II tårta. Även Agnes och Wiktor fick en liten bit var. Dom tog ju 1:a pris båda två i torsdags.
#1 - Ewa&Fannie&Wiktor

Åh, vad roligt att du har bloggat! Lilla kvicka "Pärlan" och du är underbara att se tillsammans! Jag njuter av att se er utvecklas och 3:ans moment sitter snart som en smäck skall du se........lika säkert som den goda Lp II-tårtan satt:-).

Även roligt och inspirerande att få träffa Agnes uppfödare Catherine, vilken engagerad uppfödare!

Kram och ett STORT Lycka Till med allt som du gör med dina hundar! De kan inte ha någon bättre matte än du<3!

#2 - Tiina

Ancki vilket härligt inlägg! Intressant läsning, trots att jag inte riktigt hajar "fackspråket" till fullo, men bilderna förstår jag desto bättre :)

#3 - la

Stort grattis återigen till ert LP II. NI ska vara stolta över det för du har verkligen jobbat för att rätta till det som varit svårt!Fiiina bilder! Kram