Ancki Strandberg

Aya´s debut på Andjakt
Vi har varit på andjakt både i fredags och idag söndag. I fredags var vi i Sörmland och gick vi med instruktör. Det var en mycket givande dag. På första såten fick Aya inte hämta något. På andra ett par änder. Det var en märklig upplevelse tyckte hon. Det faller fåglar från himlen och när man ska plocka upp dom så är dom varma. Men även Aya blev varm i kläderna vartefter dagen gick. På sista såten lämnade skyttarna och apportörerna platsen och for till nästa. Då var det bara vi 4 nybörjare kvar. Vi delade upp oss två och två och tog varsin sida om dammen. Då kom Aya riktigt i form. Hämtade flera i ett sök och ett par på vattnet. Trötta och nöjda återvände vi hemåt.

Idag har vi varit söder om Norrköping. Det blev inte lika många att hämta idag då det även var två som gick prov för sitt jaktchampionat. En golden och en flatt klarade provet !!!!! Det blev inte lika mycket skjutet idag som i fredags och det var toppen för oss. En lagom start för oss !!!! Vi hade tur med vädret båda dagarna och det har varit så superkul !!!! Det här är ju roligare än att gå på prov !!!!! This is the real thing !!!!!!

Här har vi ögonen på oss !!!!! Och han hade åsikter om både den ena och det andra !!!! Men så bra !!!!!

 
En stolt tjej !!!!
 
Min älskade Aya 

 
Tjohoo vad roligt det är !!!!

 
 
Här kommer bilder från dagens jakt:

 
 
Här väntar vi på att jägarna ska placera ut sig på flottarna i vattnet.

 
Hon har inga problem att koppla av mellan varven !!!!

 
En dirigering som gick lite fel !!!!

 
Nu gick det bättre !!!!

 
 
Att flyga lågt är ett smart val !!!!!


Hoppas innerligt att vi har chansen att vara med på jakt fler gånger !!!!! Jag är jättenöjd med helgen och med Aya. Inte ett pip, lugn och stabil och går inte upp i stress !!!!!! Peppar peppar !!!!!