Ancki Strandberg

Aya 4 månader
Igår blev Dellenkullen 4 månader. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag tycker om den här lilla tjejen. Hon är så himla go !!!!!

Nu jobbar vi mycket på att vardagen ska bli så okomplicerad som möjligt. Vi jobbar mycket med att gå fint i kopplet och jag har fått lite tips av Ingela på hur jag kan få Aya att koppla av då vi inte gör någonting. Vill försöka få till det jag missade med Agnes.
Idag har vi hunnit med en hel del. Lite väl mycket för en valp på 17 veckor. Men när det är helg så måste man passa på. Vi har bl a varit på Fritt Följ kurs hos Ingela. Kravet var att hunden skulle vara oerfaren och helt ny i momentet. Vi fick lära hunden att gå vid vår sida, söka kontakt, följsamhet. Meningen var att det ska vara roligt och lustfyllt. Övningar som lära den hitta position med tiden, vart sa den titta etc. Aya skötte sig alldeles ypperligt !!!! Vi höll på i 4 timmar., med många pauser då dom fick sitta i bilen och vi förare fick jobba på plan själva och torr gå, vilket är så nyttigt !!!!
 
Efter kursen fick Aya vara ensam hemma för första gången. Tyckte att det var perfekt då hon var trött efter 4 timmar i Ringarum. Åkte iväg med Agnes och vi tränade lite i skogen, dirigeringar och linjetag, bakåt ut och stoppsignal. Aya sov som en stock i hallen !!!!

Sen fick Aya följa med till Bråviken och bekanta sig lite med vattnet. Lite spring i vattnet blev det. Sen tog vi en varmare dusch hemma. Nu sover hon sött !!!!!

 

Och jag har inte glömt bort Agnes. I onsdags åkte vi tillsammans med Gunilla och Älva för att prova på specialsök i ett doftlabb. På sökplattformen fanns det till slut 8 burkar med olika dofter och dom skulle markera just eukalyptus. En jätterolig aktivitet för hundarna. Tänker nog hoppa på en sådan grundkurs till hösten. En perfekt vinteraktivitet !!!!!