Ancki Strandberg

Lydnad och apportering

Nu har bloggtown legat nere i över en vecka så nu finns det ingen återvändo. Det fick bli en ny blogg. Header´n är inte riktigt klar.
I onsdags var det dax för lydnadskurs hos Ingela. Den här gången fick vi börja med att kommendera varandra två och två genom alla moment i respektive klass. Jag fick bakläxa på fritt följ. Att jag börjat använda kroppen igen. Läggandet var bättre idag. Inkallning med ställande var inget bra - Agnes förstår att hon ska stanna halvvägs och då tappar vi fart. Apporteringen var bättre, vi måste jobba på ingången. Rutan - där springer hon rakt in i rutan, och letar efter bollen som låg där. Efter fika fick vi en privatgenomgång. Till hemläxa ska vi skriva ner hur vi har tänkt genomföra ett tävlingsupplägg som vi ska skicka till Ingela. Mycket nyttigt !!!!

På fredagen fick vi mycket snö igen. Men i helgen var det ändå fantastiskt väder. I söndags åkte vi till Lönö för att träna med Ewa, Wiktor, Lotta och Liam. Vi åkte iväg och stannade vid en hage och i skogsslänten var det snöfritt. Perfekt ställe för lydnad och apportering. Ewa och Wiktor fick börja med lydnaden. Han var lite ofocuserad i linförigheten. Men övriga moment var klockrena. Liam fick vara passiv och det klarade han galant. Sen var det Agnes tur. Hon var taggad till tusan. Gick något för långt fram i linförigheten, men hade bra kontakt. Läggandet får jag vara nöjd med. Körde en ren inkallning och det gick jättebra. Rutan - där sprang hon in i rutan, men hamna lite utanför när hon letade efter bollen. Apporteringen var bra, förutom ingången. Sen fick Frida komma ut och vi körde budföring, läggande, inkallning och ställande. Där är jag helnöjd. Det var fart på damen.

Sen började vi med lite apporteringsträning. Wiktor och Liam fick träna stadga när jag kastade apporter som dom inte fick ta. Jag visade dom några övningar som Cathrine körde med valparna på kennelträffen förra året. Det gick jättebra. Sen fick Agnes lite träning på markeringar med skott. Ewa fick både skjuta och kasta. Agnes hade jättebra markeringsförmåga och kom in till mig med världes fart. Märkte inte av att hon blev berörd av några skott. Nu ser jag fram emot apporteringsträningen som vi ska ha hos Cathrine i påsk, då vi ska skjuta en hel del.

Sen var det Frida´s tur. Hon fick både enkel och dubbelmarkeringar. Ewa hade apportkastaren och Lotta kastade apporter. Oj, vilken skillnad det var på Frida mot när vi var i Limmerhult. Såg med en gång att Frida tyckte det var roligt och hon hade fart. Kunde dirigera henne hon rätt håll när hon inte hittade den andra apporten. Matte var helnöjd.

När vi varit ute några timmar i det vackra solskenet åkte hem till Ewa där hon bjöd på en supergod fisksoppa med saffransaioli. Då fick jag chansen att pussa på Fanniegumman som denna dag fyllde 10 år. Efter en stund låg alla hundarna utslagna runt köksbordet. Jag känner fortfarande ett lyckorus när jag tänker på denna dag. Den ska jag leva på läääääääänge!

Frida in action

Ewa och Wiktor som har jättefin kontakt !

Agnes när hon kommer in med apportbocken!

Liam har hämtat en apport på ett linjetag!

Agnes full fart ut och full fart in och hon är en duktig markör!

Frida vid en dubbelmarkering

Frida med stor glädje och bra fart !!!!

Hemma hos familjen Ahlberg - Wiktor, Fannie, Liam, Agnes och Frida !!!!