Ancki Strandberg

Debut på Inoff B-prov i ÖKL
 
I onsdags var vi på kurs inför ÖKL för Lisa Falk. Många dirigeringsövningar på fält i värmen. Lisa var toppen och alla fick personliga tips om hur vi kan jobba vidare. Eftersom jag har en hund som är väldigt mjuk så ville jag ha tips på hur jag kan få stoppsignal och dirigeringar att bli roliga. För ju mer man blåser i pipan desto mindre lyssnar dom.
 
Dagen efter åkte vi iväg till Ötjärn som ligger utanför Norberg för att starta på B-prov. Jag gick ut som första par tillsammans med Ankie Claesson och hennes Fluff. Provet höll på i nästan 1 1/2 timme. Aya fick börja med en lång vattendirigering över till andra sidan. Först vände hon till vänster mot stenblock. Tog tillbaka henne och skickade om och då tuffade hon på rakt ut. Sen fick hon dubbelmarkering på land. Inga konstigheter där. Sen kom vi till söket där halva söket låg över myrmark. Stort och tungjobbat. Det måste vi börja träna på. Behöver också träna upp hennes fysik och hon har ett par kilos övervikt. Det blev en bra start, men hon mattades av efter en stund. Då var hon rejält trött. Efter det skulle hon ta en jäkligt lång landmarkering, först över vatten och sen över myrmarken fram till skogen. Aya vek av till vänster. Blåste stopp och högerdirigering och hittade denna trut.
 
Jag blev överraskad att hon tog nya tag och gjorde denna dirigering så himla bra !!!!!

Sen fick vi en dubbelmarkering på vatten. Det blev en lång väg ut och simma och den andra hamnade bakom en udde. Så det fick bli en dirigering upp på udden, blåsa stopp och bakåt ut. Den lyckades vi bra med.

Så sammanfattningsvis så är vi inte klara än. Men på god väg !!!! Det är början av träningssäsongen med vatten och det viktigaste för oss att träna på är nog söket just nu. !!!!!

Med vi fick ett 3:dje pris. Det var en riktigt rolig dag med många erfarenheter med oss hem.

Ikväll tränade vi hemma hos AnneCharlotte. Blinda dirigeringar och makeringar över små öar i vatten och upp på andra sidan. Kluriga övningar. Blev överraskad att Aya klarade av en tredje dag med träning. Nu ska hon få vila i 2 dagar.