Ancki Strandberg

Aya 1 år
 

Stort Grattis till syskonen "Af Dellen" !!!! Är Aya stora tjejen nu? Jag vet inte det !!!! Men hon har EXTRA ALLT !!!!! Kärleksfull och tillgiven till tusen. Vi får många pussar och hon vill vara nära, nära !!!! Hon har så mycket energi men ändå väldigt lydig. Vi jobbar mycket med att gå fint i koppel. Det har blivit mycket bättre. Men ibland får hon spel. En dag fick hon ett sök och när vi var klara hittade jag inte hennes retrieverkoppel. Det började skymma så det var ingen idé att fortsätta leta så vi fick gå utan koppel  drygt 1 km till bilen. I sådana lägen är hon jätteduktig. En dag fick hon springa lös i Abborreberg. Hon var en bit ute på ett fält. Aya får syn på något…. Jag misstänker att det är en hund så jag kallar in henne. Hon kommer direkt och sätter sig hos mig och Agnes. Det var en Riesenhane på 2 ½ år. Han kom fram till oss och hälsa. Aya satt kvar. Det hade inte varit hela världen om de hade lekt ute på fältet, men jag är så glad att hon kom. Att de fungerar i vardagen är det viktigaste för mig. Allt annat är bara en bonus !!!!!

 Vi har under detta år hunnit med ett och annat. Vi har gått kurs hos Anncharlott Bengtson i jaktlydnad. Mycket fokus på stadga !!!! Inkallningar, jaktfot, lite närsök, linjetag och skotträning. EN markering har dom fått, bara för att se hur dom går igång. Kursen är slut men vi har bett om att få gå ett par gånger till innan vintern. I vår hoppas vi på fortsättning men då blir det lite mer grunder i apporteringen. Det blir en utmaning att jobba tillsammans med andra. I den här gruppen har vi varit 4 ekipage vilket har varit precis lagom.

Vi är några vänner som träffas och tränar jaktlydnad med våra unghundar som är i nästan samma ålder. Vi turas om att hålla i övningarna och det är så himla rolig och nyttig träning.

Vi har tagit privatlektioner i fritt följ för Susanne på Specialhunden. Man mat belönar hunden från att den är valp. Sen övergår man till lekbelöning. Den här valpen börjar sin träning vid 17 veckor.

https://www.youtube.com/watch?v=gwh7BF_MrkE

Man drar upp hunden från det att man tar ut den från bilen. Man kör så det ryker några minuter för att sen ha dragkamp och lek in till bilen. Hunden ska tycka att det är jätteroligt med fritt följ.

https://www.youtube.com/watch?v=4U24PxXBxz4

När Aya kom till oss hade jag inte bestämt vad vi skulle hålla på med. Så vi har prövat oss fram. Det föll sig väldigt naturligt med jaktapportering. Jag har aldrig haft en hund som varit spontan på vilt och hon är så rolig att jobba med i jakten.

Vi går lydnadskurs hos Ingela, både Aya och jag tycker det är kul. Det är så bra att ha lydnaden att falla tillbaka på om någonting skulle hända i jakten. Det är så mycket som ska klaffa där.

 
Aya 4 månader
 
Aya 6 månader
 
Aya 1 år
 
Så här ligger Aya hos Husse varje kväll innan vi släcker lampan och det är dags att hoppa ner i sin säng. Och så en stund på morgonen innan det är dags för mat.

Undarbara älskade hund - Hoppas att vi får många, många år tillsammans !!!!!!