Ancki Strandberg

Agnes i Lydnadsklass 2 tävling i Söderköping
Dagens poäng:

Platsläggning 10

Fritt följ 8,5 Bra start, pendlar något, fin kontakt, fina sättande, fint språng
Läggande 10 Fin framföring, bra ner

Inkallande 10 Bra tempo

Sändande med ställande 0 Ut och far runt

Apportering 5 Bra tempo, bra upptag, tar fint, mkt tugg avslut

Fritt hopp över hinder 9,5 Utmärkt hopp, avslut

Fjärrdirigering 9,5 Häng sitter 1:a

Helhetsintryck 9 Mycket bra förararbete, trevlig arbetsvillig hund, fin kontakt

Summa: 152,5 poäng och en 3:e plats av 9 hundar.

Den här gången blev det en 0:a på rutan. Hon sprang rakt fram och sprang till höger precis innan. Och sen bakom rutan. Det var något med den oranga bandet runt rutan som störde henne. Synd då detta är hennes bästa moment som hon älskar. Så det blir inköp av brett oranget band.

Men gu vad jag är nöjd med dom övriga momenten. Agnes fria följ är mycket bättre på tävling än när vi tränar. På tävling är det mycket lättare för mig att gå för att hon ligger rätt i possition. På träning ligger hon på för mycket och ligger för långt fram. Dom säger att hundarna sänker sig 30% vid tävling. Kanske är det en lagom nivå för Agnes då är hon som bäst. Sen har vi problem med apporteringen där hon blir för taggad efter rutan och tuggar när hon kommer till mig.

På fredagen var jag ute på lunchpromenad med Svejdan och Frode så att hon fick springa av sig ordentligt. Sen la vi ett sök som dom fick jobba med efter promenaden. Husse lekte med henne under morgonpromenaden i Abborreberg. Så "lite" trött kanske hon var idag.

Vi fick mycket beröm av Katinka som var dagens domare. Hon sa efteråt att jag höll ett jämnt tempo genom fria följet och fina skiften och att vi hade fin kontakt genom hela programmet. Det är bara hon och jag där. Hon störs inte alls av alla människor och hundar som stod ganska nära idag. Jag har ett lyckorus i kroppen fast vi bara fick ett 2:a pris. Tänk om..... vi klarat rutan då hade det blivit många poäng !!!! Det är bara att köra igen....
Agnes tränar i lydnadsklass 3 på Söderköpings BKAnnelie Karlsson tog denna bild av oss idag !!!!


Ewa och Wiktor var också med och debuterade i lydnadsklass 2. Alltid lika roligt när ni är med. Gillar den här bilden på Wiktor som är tagen en annan dag när vi tränar.En bild på Agnes som är tagen av Annelie Karlsson efter en promenad i Abborreberg.