Ancki Strandberg

Påsken full med aktiviteter
Det blev mycket hundaktiviteter i påskhelgen som bjöd på fantastiskt väder alla dagarna.
På långfredagen fick Agnes följa med på Goldenklubbens apporteringsträning som höll till i Gårdeby. Vi blev 6 stycken som kom och vi var där i 5 timmar. Innan träning fick alla fyrbenta ett dopp i grusgropen. Sen tränade hundarna en och en och det blev markeringar och linjetag för Agnes som skötte sig jättebra. Sen fick dom hämta apporter i grusgropen. Där var Agnes het och galen. Men när alla var klara fick Agnes komma ut och jag tränade fotgående ner till vattnet med vändningar. Då var det inga problem.
,
Full fart och stor glädje trots värmen.
Min pärla
.
Lördagen tog vi en sväng till skogen med Frida, Agnes och Wiktor. Dom fick gå varsitt viltspår. Frida fick börja. Hon visade tydligt att hon inte var intresserad av att spåra idag. Hon har precis börjat löpa så det är väl orsaken. Sen var det Wiktors tur och efter det Agnes. Spåret var drygt 700 meter och det var en sårlega i spåret som hon markerade. Första delen av spåret gick i buskage och lervälling. Agnes var spårnoga och markerade en sårlega. När vi spårat färdigt och fikat hade Ewa och jag lite fotosession bland sippor i olika färger. Och sen åkte vi för att svalka av hundarna med ett bad. En jättehärlig dag !!!!
.
Agnes, Wiktor och Frida bland dom vackra sipporna.
Cerise sippor har jag aldrig sett tidigare.
Stora tussilago
Rödsippa ut i backarna står...
Agnes fick en vattendirigering efter viltspåret ! Det var uppskattat !!!
.
På påskdagen hade vi hyrt en stuga på Sävsjö Camping för att på dagen därpå vara med på apporteringsträning med Agnes uppfödare Cathrine. Vi var nere på eftermiddagen. Där träffade vi Harriet med halvbrorsan Herkules och Annette med Godis från kull 3. Vi åkte till Sävsjö BK för att träna lite lydnad. Idag fokuserade jag på lfritt följ nära rutan. Det har visat sig att Agnes älskar "rutan" och har världens koll på var den är. Och risken är stor att hon springer till den under fritt följ. Som belöning fick hon givetvis springa till rutan. När vi kom tillbaka till stugan la jag ut ett långt linjetag till Agnes. Ja, då kom Frida fram och var jätteglad och ville vara med. Så hon fick göra samma sak och vilken fart det var på henne då. Passade på att träna lite lydnad med henne när hon var på bästa humöret. Sen tog jag hundarna och gick ner mot vattnet. Agnes höll sig i skinnet.
Agnes favorit moment i lydnaden.
Frida och Agnes vid Sävsjö camping !
Annandag påsk samlades vi klockan 8 vid Årset dit 10 av Cathrines valpköpare hade kommit för att träna. Det var min idé att ha en sån här träff hos henne så att hon inte behöver åka runt till oss alla när vi behöver lite tips och ideér för vidare träning. Vi hade i förväg talat om vad vi behöver träna på. Så det blev inviduell träning och även en del i grupp.
Vi satt och pratade en halvtimme innan Agnes fick börja. Cathrine tycker det är viktigt att dom ska ta det lugnt i början och slutet av träning. Agnes fick enkelmarkeringar och dubbelmarkeringar på längre och längre avstånd. Hon hämtade 12 apporter på raken. Vad vi ville få fram var om hon skulle strula med avlämningar. Men det blev inget strul, utan hon skötte sig utmärkt. Det avfyrades flera skott på avstånd under tiden hon jobbade och det var inte heller några som helst problem. Det Agnes höll på med på jaktinternatet i Sörsjön berodde helt klart på konkurransen med dom 11 hundar som stod på linje. Sen var det dom andras tur som fick träna på markeringar, närsök och dirigeringar med dammy eller vilt.
Agnes var jätteduktiga på enkel- och dubbelmarkeringarna.
Avlämningarna är jag jättenöjd med.
Harriet och Herkules från kull 2.
Vid lunchtid gick vi ner mot sjön där vi grillade. Här fick hundarna också koppla av innan dom skulle börja arbeta. Det kändes så skönt att jobba med en hund som inte var uppe i varv. Dom yngsta hundarna fick börja och dom äldre fick vara passiva. Det gick jättebra. När det var Agnes tur så fick hon hämta fågel med skott på vatten. Hon hämtade in 3 stycken till vattenbrynet. Jag var jättenöjd.
Mia och Jonas med Agnes brorsan Wilmer och lillebror Pigge.
Agnes kommer in med en and.
Lite förvånad var hon allt när det var vilt ute på vattnet.
Ulrika med Emser
Sen körde vi stadga vid vattnet med dom lite äldre hundarna. Agnes var fortfarande jätteduktig.
Vi tränade mer stadga med bara Agnes och skulle locka fram knallningar på vattnet. Efter 3:dje stenen så knallade hon. Agnes tyckte det var jobbigt att vända om och inte få hämta. Vi körde med långlina. Och lina på dammy. När hon knallade fick hon ingen utdelning. Hon blev väldigt trött i huvudet och gick iväg och la sig. Då fick hon hämta dammy i vattnet.
Sarek fick också hämta fågel. Dagen räddad !!!!
.
Åsa och Magnus "dagens bästa skytt och kastare" med Wilda från kull 3 och den lilla söta valpen Zäpo.
.
När vi var klara vid vattnet förflyttade vi oss igen. Några fick markeringar med skott. Då var Agnes helt slut och blev berörd. Vi förflyttade oss så att hon kunde se skytten och då gick det mycket bättre. Vi kastade boll, men det märktes att hon var dötrött. Nu fick vi se det som hände på Goldenspecialen förra året. Hon är känslig vid för mycket skott. Eller i kombination med trötthet och frustration. Vi körde ganska hårt med stadgan vid vattnet och det gjorde att hon blev helt slut i huvudet. Vid 6 tiden åkte vi hem.
Jag är så nöjd med den här dagen. Den var verkligen kanon på alla sätt. Cathrine är så engagerad och försöker hjälpa oss så gott hon kan.  TACK för att du ställer upp för oss !!!