Ancki Strandberg

Sommar - Träningshelg - Apportering vid Igelsjön och Yxbacken

Här har det varit bloggtorka över sommaren. Men ikväll tänkte jag summera sommaren väldigt kort.....

Vi hyrde stuga på Öland vecka 38. Det var då det regnade så mycket på fastlandet, men vi fick inte en droppe regn på hela veckan.
 
En eftermiddag åkte vi till Ölands Brukshundsklubb där Frida stal hela showen. Inte har hon glömt agilty.... och att hämta olika typer av apporter är inte heller några problem.
 
Sen var vi på Markgärdet från och till resten av semestern. Agnes fick träna mycket stadga till vatten. Det gav resultat.....
 
Efter semestern har vi dragit igång lydnadskursen hos Ingela där vi håller på att traggla med lydnadsklass 3. Förra helgen hade vi träningshelg i paradiset på Lönö tillsammans med Ewa, Ingela och Adelia. En supertrevlig helg där vi denna gång valde att träna lydnad och brukssök. Vi åt och drack gott. Vi fikade ofta och hade många skratt....
Ewa med Wiktor och Fannie. Tack Ewa för att vi fick vara hos dig !!!!!

Jag och mina älsklingar !!!!
Adelia med sin underbara Biana.
 
Fröken Ingela med sina ögonstenar.
 
Bianca och Nike !!!!!
 
Underbara Wiktor och Fannie !!!! Man kan inte tro att den damen är 11,5 år gammal.
 
En tur ner till Bråviken. Ingen hund badade denna dag !!!!
 

Frida var inte med och träna, men däremot döjde hon sig glatt med att plocka upp saker från marken, såsom solglasögon, vittringspinnar eller metallen.
 
Efter semester har Agnes och jag börjat träna apportering ett par gånger i veckan. Det är skitskoj !!!! Det går verkligen framåt i träningen och det känns så gött !!! I torsdags tränade vi vid Igelsjön. Härligt att se att Agnes inte ens tittade mot vattnet. Sen for vi längre in i skogen för att köra några markeringar med skott. Agnes som är skottberörd vifftade på svansen när Ewa avfyrade det första skottet. Hon fick sitta i bilen när dom andra fick några skott och sen provade jag att ta ut Agnes för att se om hon forfarande kunde arbeta. Det var inga problem.
 
Agnes vid Igelsjön. Foto: Annelie Karlsson
 
Idag åkte vi till Yxbacken där vi tränade med Ewa, Annelie och Lena. Idag testade vi att ta både Theo och Agnes samtidigt. Agnes blev lite pippig och ännu mer taggad. Men hon skötte sig bra och gjorde inget annat än att markera bra och komma i full fart tillbaka till matte. Vi testade också lite dirigering på fältet i skidbacken för nybörjare. Efter stoppsignal en "virituell" belöning. Nästa gång stoppsignal och högertecken.
 
På väg till dirigeringsarbete på fält. Foto: Annelie Karlsson
 
Agnes med tungan rätt i mun, på väg ut och hämta apport. Foto: Annelie Karlsson
 
Vilken galning..... Foto: Annelie Karlsson
 
Hajen 4 !!!!!!!!!!!! Foto: Annelie Karlsson
 
Idag fick hon verkligen jobba jättemycket, men ändå var det full fart till slutet.... Foto: Annelie Karlsson
 
 

Foto: Annlie Karlsson
Det blev en supertrevlig eftermiddag. Helgalna, roliga och duktiga hundar och mattar på väldigt gott humör.
Det roliga är också att Ewa och Wiktor fått upp intresset för apportering !!!! Idag visade Wiktor vad han kan !!!! Vet inte vem som sprang snabbast Wiktor eller Ewa....
 

Prinsarna Theo och Martin. Foto: Ancki Strandberg med Annlies kamera.