Ancki Strandberg

Debut i Lydnadsklass 3
Igår var det klubbmästerskap på Söderköpings BK. Det var rekord på antalet ekipage. Hela 31 stycken. I lydnadsklass 3 var vi 9 stycken ekipage. Det var välordnat, mycket trevlig stämning och toppenväder. Det var två domare som dömde i SM stil. Vi fick göra 3 moment i första ring och sen förflytta oss till nästa ring med en annan domare. Det var jätteroligt att se alla ekipage nu när man känner många av dom.

Agnes har varit halvkrasslig den senaste veckan. Har velat gå ut på nätterna och äta gräs. Det började med att hon dreglade mycket dom 2 första dagarna sen har hon försökt att spy, men det kommer ingenting. Magen är bra. Ringde till veterinären i tisdags. Men dom tyckte jag skulle avvakta om hon inte är sämre än så.

När vi skulle göra sitt i grupp och plats så ville hon inte följa med ut på plan. Kanske var det var att hon som hastigast fick hälsa på Husse och Ewa eller också ville hon bara inte. Jag fick kämpa för att få med henne utan att tvinga henne. Vid sitt i grupp så tittade hon mycket åt publikens håll. Men hon satt kvar.

Precis när vi skulle ställa upp oss för sitt under gång så harklade hon sig. Hon var helt klart inte sig själv. Men när hon skulle göra "rutan" så var hon minsann inte dålig....

Så här såg poängen ut:

Sitt i grupp              10

Plats                       10

Fritt följ                   8  Släpper pos. ss

Sitt under gång        0  Sitter ej

Inkallning med ställande       7 Steg vid stående, två kommandon vid inkallning

Rutan                      10

Hopp apport              9,5  ss

Metall                        8  Tempoväxling, ss

Vittring                      6  Dk vid sändandet, svårt analysera, tugg

Fjärr                         0  Avstår

Helhet                       9  Härlig arbetsglädje

Totalt: 220,5 poäng. Det blev en 4:de placering av 9 startande. Jag är ändå väldigt nöjd med Agnes. Att det fria följet gick skapligt fast vi inte har befäst stegförflyttningarna. Det var första gången som Agnes kommit in precis vid sidan efter att jag kallat in henne vid rutan. Det var jag väldigt nöjd med. Vittringen vet jag inte riktigt vad som hände. Hon var osäker och analyserade pinnarna som låg i en ring flera gånger. Fast jag hade preparerat min pinne mer än jag brukar. Men hon kom med rätt pinne.

Det hela började klockan 6 och jag var inte hemma förrän 23:30. Det blev kallt om händerna och fötterna mot slutet.

Nu ska vi träna i 2 veckor till sen ska vi ha en paus över semestern. Bara träna lite småsaker i trädgården som fjärren och vittringen någon gång ibland. Men jag ska försöka hålla mig borta från appellplaner. Jag tror att det är nyttigt för både Agnes och mig. Som sagt, den bästa tävlingen gjorde vi när jag kom hem från Nepal och hållt upp från träning i 4 veckor.

Kanske blir det lite mer apportering istället. Eventuellt något viltspår eller personspår. Vi får se. Jag ska försöka ta dagen som den kommer. Det är varit lite för mycket sista tiden med både jobbet och fritiden.


Önskar alla en GLAD MIDSOMMAR !!!!!