Ancki Strandberg

Lydnadsklass 2 tävling i Söderköping


Idag har vi tävlat i Lydnadsklass 2. Samling 11:30. Sju startande ekipage. Lång väntan för att det var bara en domare i alla klasserna 1 - ELIT. Eva och Wiktor var redan där. Efter någon timme var det dags för platsläggning. Inga problem där. När vi gick tillbaka till publiken hade Bosse och Melie dykt upp. Gissa om Agnes blev helt supergalet glad.... Vi fick starta som nr 5. Då bad jag att Bosse och Melie fick hålla sig långt borta när jag skulle komma ner med Agnes till plan. När vi var ute på plan fick dom komma närmare och titta. Så här såg dagens poäng ut:

Platsläggande               10
Fritt följ                       9          pendlar
Läggande                     10
Inkallande med ställande   9,5 Hoppar mot föraren
Sändande med ställande     8 DK
Apportering                   5,5 Tugg, dåligt avslut, sitter snett
Fritt hopp över hinder     9,5 Hoppar mot föraren
Fjärrdirigering                 9 DK
Helhetsintryck               10

Summa:                     178 poäng

Gissa om jag är supernöjd !!!!!! Är extra nöjd över det fria följet, inkallning med ställlande och rutan som vi har fått lite problem med under sista tiden. Hon var lite osäker så jag fick kommendera "rutan" 2 gånger. Men sen sprang hon rakt in i rutan. Och fjärren.... Den är jag super duperstolt över. Förra helgen när vi körde som en tävling hos Cathrine så lyfte hon inte en fena på fjärren på 5 meters avstånd. Och idag fick jag kommendera första uppsittet två gånger men sen gjorde hon allt superfint. Hur långt upp hon satt med framtassarna kunde jag inte se. Men jag är så himla glad att hon gjorde det. 10 poäng på helhetsintrycket måste man väl också vara nöjd med.

Ett tack till Ewa, Bosse och Melie som gjorde oss sällskap idag. Ett stort TACK Ingela för all hjälp, stötning och peppning med bl a tragglandet med fjärren och ett stort TACK Cathrine för denna underbara hund och för all din hjälp förra helgen. Utan er hade vi inte kommit så här långt !!!!
Det blev ett 1:a pris med 2:a placering av 7 hundar.

Så här ser Agnes ut när hon skrattar !!! Min goa härliga pärla !!!!