Ancki Strandberg

Aya 6 månader
 
Detta charmtroll blir 6 månader idag den 27 maj. Hon kom till oss den 22 februari så hon har alltså varit hos oss i drygt 3 månader. Och på den tiden har vi hunnit med en hel del och vi har kommit underfund med vilken krabat det är som hamnat hos oss. Hon har varit en liten olycksfågel som hade problem med magen första veckan, fått gå i koppel under ett par perioder. Senast i lördags fick vi åka till veterinären får att låta henne spy upp en ankelsocka.
 
Vi har tränat en del småsaker i lydnaden. Gått en fritt följ kurs hos Ingela. Påbörjat en kurs i specialsök på bl a plattform hos Specialhunden. Detta började vi med för att ha en bra aktivitet när Aya skulle vara lugn. Det visade sig vara väldigt roligt !!!!! Vi har haft miljöträning på många olika ställen. Allt som vi lär in tar vi inomhus för att sen flytta ut i trädgården. Hon är jättesugen på att arbeta och vill hellre träna än leka när vi är inomhus. När vi kommer utomhus så finns det mycket dofter och fåglar som är ofta är mer intressanta.

Hon har hunnit jaga en kanin en bra bit på lunchen i Oxelbergen. Men till min förvåning vände hon direkt när jag hade fått tag på visselpipan. Hon har fått bära vilt vid 3 tillfällen och det är inga problem alls. Det har inte varit lätt att få tag på vilt. Men jag hoppas att vi kan få till detta någon gång i månaden.
 
Vi har gått valpkurs för Goldenklubben. Det var toppen. Vi började alltid kursen med att sitta i en ring på våra ryggsäckar och prata och det var också så vi satt innan vi åkte hem. Det uppskattade jag jättemycket. På kursavslutningen träffades vi i skogen. Moa hade gjort som ett litet Working-Test för valpar med fotgående, närsök, sitt-stanna-kvar-hämta-dummy-själv, inkallning och få hämta en dummy. Det var första gången som Aya blev lite taggad. Även fast jag gick iväg en bit bort när dom andra körde med sina valpar så hörs det glada tillrop och visselpipor.
 
Vi har kommit ganska långt med tanke på att hon bara är 6 månader så nu tänker jag fokusera på fotgående och att kunna koppla av. Så nu åker vi till Abborreberg varje kväll det är skapligt väder. Går en promenad sen går vi ner till vattnet och sitter på klipporna och gör ingenting. Första gången hade hon jättesvårt att vara still. Till slut la jag henne i mitt knä och sen la jag mig på rygg och Aya låg på min mage. Hon gjorde inget motstånd utan vi låg så 15-20 minuter. Under tiden kom en familj med 2 små barn och dom började kasta sten i vattnet en liten bit bort. Hon satte upp huvudet och tittade på dom, men brydde sig inte mer än så. Jobbar vi mycket på detta så kan det bli riktigt bra !!!!!
 
Hon har varit på många ställen men första gången vi var hemma hos någon var förra helgen då vi hälsade på Hanna, Benjamin och vårt äldsta barnbarn Melie. Dom var så lugna och sansade med henne så hon kopplade av ganska fort. Men lite bus hann hon ändå med. Hon hämtade Benjamins och Hannas tandborste som låg på badkarskanten. Vet inte om hon tyckte att dom borstat tänderna dåligt på morgonen.
 
Det vi inte hunnit med än är att simma. Antingen har det varit dåligt väder, blåst och regn eller också har vi inte haft tid. Hon har hittills inte visat någon rädsla för något så jag tror inte det blir några problem. Och vill hon inte simma nu så har vi hela sommaren på oss. Sen har vi aldrig provat skott !!!!!

Bild från en av träffarna hos Anncharlotte Bengtsson. Vi var där vid 3 tillfällen för att gå igenom vad vi kan göra när dom är så här små. Det är lyxigt att ha en sådan superduktig instruktör så nära oss.
Vill tacka Sandy för denna underbara hund. Hon förgyller dagarna i ända.