Ancki Strandberg

Min älskade Aya, idag var det så nära.....
 
Igår kväll efteranmälde jag Aya till B-prov i Askeby då en kompis strök sin plats.

Idag gjorde nog Aya sin bästa ÖKL Prov, men det slutade med ett 3:dje pris igen. Superbra markering och dirigering på fält.. Sen var det dags för vattendirigeringen. Åh.... Aya var så nära anden i vassen. Och jag försökte flera gånger att visa henne rätt. Men tyvärr nådde hon inte ända fram och vi missade den fågeln. Synd tyckte domaren. Sen dubbelmarkering på vatten. Det första jättebra, det blåste ganska bra på sjön så den andra flöt iväg en bit så jag dirigerade henne höger och det tog hon bra. Söket är jag nöjd med. Inte sån fart som hon hade på förra provet, men domaren var nöjd. Hon var lite trött från igår kväll då vi körde ett långt lydnadsprogram i Larsahallen i Söderköping inför rakningstävlingarna nu i helgen. Fria följet kändes minst dubbelt så långt som i vanliga fall.

Domarens kommentar: trevlig tik som gör ett utmärkt sök och markeringsarbete. Spontan med bra vilthantering. Behöver idag förbättre sin vilja på vattendirr för att få högre pris. Trevligt förd !!!!

Suck..... så synd på den vattendirigeringen. Men jag är så nöjd med allt annat idag. Det är så roligt att både träna och åka ut på prov !!!!! Man lär sig något varje gång !!!!! En sak till...... idag var jag inte nervös trots att det var många vänner med i publiken !!!!!!!