Ancki Strandberg

Lydnadsklass 2 tävling i Valdemarsvik - 1:a pris och 1:a placering
Idag har vi tävlat på Valdemarsviks BK i Lydnadsklass 2. Det var bara 11 ekipage i samtliga klasser och 3 st i lydnadsklass 2. Bl a Ewa och Wiktor. Vi fick startnummer 2 och domare var Anders Svensson och vi fick följande poäng:

Platsläggande 10

Fritt följ 9 Långt fram, ss

Läggande 7 Långt fram transport, kropps DK läggande, kropps DK sättande

Inkallande 9,5 ss

Sändande med ställande 8,5 extra kommando

Apportering 7 Trampar, tuggar

Fritt hopp över hinder 8 Extra kommando, studsar

Fjärrdirigering 8,5 Låg sittställning, odistinkt läggande

Helhetsintryck 10

Summa 175,5 poäng

Jag är väldigt nöjd med dagens tävling då vi inte tränat på 1 månad. Jag kom hem i fredagskväll från Nepal och Indien. Vi träffade Ewa och Wiktor igår en stund på SBK för att snabbt köra igenom alla moment utom fritt följ. Det var ju gjort på en kvart. Jag ville inte traggla med något utan bara ha kul. Att få en 9:a på fria följet av Anders är jag mest nöjd med. Rutan hade jag tur med eftersom Agnes sprang bakom rutan, men sen fick jag in henne där. Jag hade tydligen flyttat på mig, men det såg inte domaren.
Första gången vi står högst upp på prispallen. Kompisen Wiktor på 3:dje plats.Min "Pärla" Agnes ApansonMåste berätta att Agnes har haft det jättebra hos familjen Ahlberg på Lönö när vi varit borta. Ewa har ibland haft 4 hundar hemma, och Agnes har busat i lerpölar. Enastående att hon orkar. Frida har bott hos min svåger och svägerska i Skärblacka. Och hon har haft det lika bra !!!! Tack för att ni ställde upp. Utan er hade vi aldrig haft möjligheten att göra vår resa.