Ancki Strandberg

Kennel läger
Från fredag till söndag var vi på årets Kennel läger i Asa i Småland hos Cathrine. Fredagen  och lördagen var vikt åt lydnad där Cathrine hyrt in Karin Haglund http://www.karinshundservice.com På söndagen hade vi Working-Test.

Vi träffades 18:00 för lite snack och fika med goda pajer innan Karin höll teori i 2 timmar om lydnad. Jätteintressant och inspirerande. Det var en del saker som var nytt för mig. Men det är bra att man hållt på ett tag för annars hade jag haft svårt att komma ihåg allt.

Lördagen hade vi som har kull 1 hand om frukost och lunchen. All mat under hela helgen var helt fantastisk. Sen började vi den praktiska lydnaden 09:00. På förmiddagen gick Karin igenom fotgåendet, apporteringen och hoppet. Hon visade med sin Hoffe Zac och en del saker med sin goldenkille Arn som kommer från Vassruggens kennel innan vi fick egen tid med henne. På lunchen åt vi smörgåstårta som Mia hade fixat. På eftermiddagen gick Karin igenom framförgåendet, krypet och framåtsändande. Sen fick vi en kvart var med henne. Jag hann med krypet, framförgåendet och fritt följ. Sen kunde vi träna på andra moment när dom andra tränade för Karin. Vi hade tur med vädret för åskan gick runt omkring oss. Vi fick några stänk. Fast det var mulet var det väldigt varmt så vi fick ta en paus och gå ner och bada med hundarna. Det kom en liten skur på eftermiddagen.

Jag fick många chanser att träna stadga med Agnes ner till vattnet. Första kvällen drog hon som bara den. Men det blev bara bättre och bättre. På söndagen gick det riktigt bra. Man tjänar inte på att ha bråttom.

På lördagkvällen grillade vi. Det smakade jättegott och vi hade en trevlig stund tillsammans.

Söndag - Efter frukost träffades vi 09:00 för dagens WT Gyllene Mix Derbyt. Karin och Arn fick köra valpklass. Sen var det dags för NKL. Magnus gick iväg för att skjuta av ett par skott för att se hur hästarna i hagen intill skulle reagera. Agnes hade koll på läget. När vi skulle förflytta oss till första rutan så ville hon inte följa med. Vi tog det lugnt och efter en stund var det OK. Man fick välja om man ville köra med skott eller inte. Men dom flesta valde att köra med skott. Agnes fick starta som hund nr 3 och på första stationen var det en enkelmarkering på åker och apporten landade precis innan ett dike med högt gräs och marken lutade neråt. Jag blev förvånad att Agnes inte kunde hitta apporten. Men förstod på hennes sätt att hon var påverkad av skotten och var frustrerad. Jag fick skicka om för att hon skulle få lyckas och då hittade hon apporten direkt. Men det blev ju en 0:a på den stationen.

Nästa station var också en enkelmarkering men hunden kunde inte se nedslagsplatsen som var bakom ett krön. Den här klarade Agnes bättre. Men märkte att hon var lite påverkad för det var lite tugg och okoncentration.

Mellan stationerna så lekte Bosse med Agnes. Varje gång det skötts ett skott så kastade Bosse bollen. Till slut väntade Agnes på att det skulle komma skott så hon skulle få bollen. Så det blev bättre och bättre men samtidigt blev hon ju trött.

Tredje stationen var ett linjetag. Den var ju enkel match.

Sen kom den kluriga och svåraste stationen. Först skott och sen 2 dammysar som kastades till höger med kvackande. Sen gick kastaren till vänster och kastade en till dammy till vänster. Och det var den som hunden skulle ta. Många tittade upp på föraren och avvaktade kommando då dom två första kastades vilket gjorde att dom missade den tredje. Det var ett roligt upplägg men väldigt svår för nybörjarklass. Men man lärde sig mycket av den och det var det som var meningen.

Sen var det dags för den 5 stationen som var en enkelmarkering på vatten. Dammyn kastades från en båt. Där var en del vass och näckrosor och nedslagsplatsen blev som i en vik bakom buskar så vi kunde inte se vart den hamnade. Jag gick långsamt ner till utgångspunkten med Agnes. Denna station klarade hon bra. Men hon tog landvägen tillbaka och droppade dummysen innan jag fick den i handen.

Agnes nollade två stationer och fick runt 50 poäng. Frida nollade den svåra stationen och fick runt 75 poäng. Vann gjorde Anette med Geisha som fick 86 poäng. Mia med Willmer hamnade på 82 poäng och Harriet med Herkules fick 81 poäng.

Jag var ju helnöjd förra året då Agnes vann. Då var hon över förväntan. Och då spikade hon en enkelmarkering på långt håll i högt gräs. Men då hade vi inte med skott och hon hade inte så många att konkurrera med. I år fick jag ha focus på att träna skott och det blev ju som sagt bättre och bättre. Sen tränade vi också på fotgåendet till vatten vilket jag också är mycket nöjd med. Den kommer säkert att ta tid innan vi kan åka och tävla. Men det finns inget att välja på mer än att ta det lugnt och se vad tiden utvisar.

Det var sammanlagt 14 stycken Gyllene Mixare och sammanlagt 23 stycken hundar.
Cathrine och många av hennes valpköpare väntar med spänning på att köra igång lydnaden för Karin.Ett härligt gäng !!!Agnes i rutan - Frida i fritt följ - Karin visar momentet framförgåendet.Platsläggning med dom 10 hundar som var med på kursen. Bilden har jag stulit av Cathrine...Cathrines hundar Sarek, Twix och SagaLite av naturen i SmålandAgnes när vi tar paus på lydnadskursen.Bosse är underbar som följer med och hjälper till !!!!Agnes och jag vid den svåraste rutan. Jag funderar över hur vi ska klara ut den situationen. Den gjorde vi inte då Agnes kom in med fel apport.Alvin kommer in med en snygg avlämning till sin husse Peter. Bilden har jag stulit av Cathrine.
Åsa med Wilda, Cathrine visar linjetaget för Harriet med Herkules, En överlycklig Ulrika med Emser, Mia med Wilmer och så Wilmer igen.5:e stationen - Enkelmarkering på vatten med dold nedslagsplats i vassen till höger om båten.Börje och Magnus i båten. Helt suväränna som kastare och skytt. Frida kommer upp med apporten och Alvin på väg in till sin husse.Tjejerna som har hundar från kull 3.Mys Frida !!!!Frida har span på något...Frida och Agnes !!!

Det har varit en jättehärlig helg med trevliga människor och hundar. God mat och världens tur med vädret. Det har varit lärorikt både under lördagens lydnadskurs och söndages WT. Cathrine har gjort ett superbra upplägg och jag längtar redan till nästa år.