Ancki Strandberg

Aya är dräktig
På dag 30 gjorde vi ultraljud som visade att Aya är dräktig. Det är ingen stor kull, men hon kunde se 4-5 stycken små liv. Den lycka jag känner nu är obeskrivlig!

 
Aya är parad med Jolly som bor i Tyskland, men kommer från England. Vi träffade honom i somras och han är en fantastisk trevlig och fin kille. Han överträffade mina förväntningar. Han är en mycket frisk hane som Petra valt ut med stor noggranhet.
 
Jag tror mycket på den här kombinationen då båda har de rätta jaktliga anlagen och en väldigt bra mentalitet som för mig är så otroligt viktig. Dom har en bra balans i följsamhet och självständighet samt en trevlig funktionell exteriör. Inalvelsgrad: 0,0% avelsindex vid parning: ED 106 HD 104

Valparna kommer att passa den som vill ha en arbetsglad, trygg, lättlärd, följsam valp full av energi. Säljer gärna till dig som vill hålla på med jaktapportering. Men de passar givetvis även till lydnad och bruks. Jag erbjuder träningsträffar och kommer att ha valpträffar. Jag räknar med att du som valpköpare röntgar valparna runt 12-18 månader. Gärna gör ett MH eller BPH så att vi kan utvärdera valparna. Är du intresserad? Hör gärna av dig !

 
Aya är en stabil, lättsam tik både i vardagen och på träning. Hon är min första golden som jag startat med på jaktprov. Hon har från första början varit spontan på allt vilt, lämnat av i hand utan problem. Hon har stor vattenpassion. Redan då hon var 1 ½ år fick hon 1:a pris och pris för bästa golden på Lilla Retrievermästerskapet. På praktisk jakt är hon i sitt rätta element, full fart och fokus.
Vi tränar även lydnad och är uppflyttade till klass 3, Förhoppningsvis startar vi den klassen nästa år.
Aya är det mest tillgivna och keligaste golden vi har haft.

Petras ord om Jolly: Han är allas bästa vän och en mycket balanserad och följsam retriever. Han har verkligen den finaste karaktär jag någonsin har upplevt hos en Golden. Han är glad i allt, lekfull och känslig utan att vara för mjuk. Han är mycket självsäker och visar ingen dominans mot vare sig människor eller andra hundar. Jolly har ett underbart temperament och hemma är han en fröjd att leva med. Han bor i vår hemmiljö med tre andra hanhundar. Han är inte så nyfiken på andra hundar, det är mycket viktigare för honom att arbeta med mig som hundförare.

Han lär sig snabbt och arbetar effektivt med mycket fart. På fältet är han fokuserad med fantastisk förmåga att hitta vilt. Redan från början visade han ett stabilt lugn när han apporterade på test och prov. Vid två års ålder klarade han sin första Field Trial med ett ”excellent” och fick en 4:e placering. Jolly är väldigt lydig, ärlig och har fantastisk ”will-to-please”. Han arbetar lika bra i alla miljöer och älskar vatten. Det är alltid ett nöje att jobba med honom, såväl vid träning som på prov.” / Petra Golz

För mer info om Jolly: Culham Golden Retriever på FB sida


The pedigree for the puppys: http://k9data.com/pedigree.asp?ID=1000384

För mer info/bilder på Aya:  Gå in under: Kategorier / Aya här i bloggen.

Bilder på Jolly: