Debut inoff tävling i Lydnadsklass 1 i Västervik

Ikväll åkte vi till Västervik med Aya för att testa på att tävla i Lydnad. Vi har ju tränat mycket hemma inomhus och på tomten och lite hos Ingela. Men vi har knappt varit på appellplan.
 
Det blev ändå en 1 placering av 6 startande. Vi hamnade på 158,5 poäng tack vare att vi bara fick 5 poäng på platsen då hon satte sig upp när en golden och en rottis började leka. Ja, det är ju sånt som kan hända med oerfarna hundar, speciellt eftersom detta inte var en officiell tävling. Hade vi klarat det så hade vi haft 178,5 poäng. Men jag är glad att Aya stannade på sin plats och inte sprang iväg och lekte med dom andra.

Platsliggande: 5 - Sitter
Tandvisning: 10
Linförighet: 7,5 Bra kontakt, varierar i position, dk
Läggande: 9 - Litet dk
Inkallande 8,5 Bra tempo, Stöter i sidan.
Ställande. 8,5 - Steg
Apportering: 8 - Extra kommando
Hopp över hinder 10
Helhetsintryck: 10
 
Jag är mycket nöjd då vi inte tränat så mycket !!!!! Men det här var en check att se var vi står. Nu vill jag träna mycket linförighet och platsläggningar med störningar så att hon och jag känner oss bekvämma med det.
 
 
Västerviks Brukshundsklubb var ganska liten men ack så mysig. Det var mycket trevlig stämning och domaren var snäll och trevlig !!!!!!

Djurön när det är som vackrast

Idag for vi iväg till Djurön när jag slutat jobbet. Det är så vackert i ekbacken !!!! Ina har varit hos oss ett tag nu och det var roligt att hon fick vara med idag. Nu är alla tre så trötta och nöjda !!!!

Vad händer annars då.... Aya började löpa igår. Så skönt att få det avklarat nu innan vi ska gå på kurser, tävlingar, kennelläger mm. Idag har jag anmält Aya till hennes första tävling söndagen den 22 maj. Virå Open Retriever Event 2016. En tävling som passar alla nivåer av hundar. Man går som en jaktstig med olika stationer runt gården. Jag har hört av dom som var där förra året att det var så himla trevligt och att lunchen är så supergod.

 
Körsbärsträden vid Repslagaregatan

 
 
Sötaste brudarna Ina och Aya.

 
Vitsippor så långt ögat kan nå.
 
 
Aya piraya !!!
 
 
Fina Ina
 
 
Aya full av energi !!!

 
Bästa kompisar. Det kommer att bli tomt när AC kommer och hämtar Ina !!!!!
 
 
Aya
 
 
Agnes Pärlan !!!!
 
 
Agnes med sin älskade boll !!!!!
 
 
Även om det finns mycket plats i sängen så vill dom gärna vara väldigt nära !!!!

 
Men det är så mysigt !!!!!!! På natten sover dom faktiskt i sina egna sängar !!!!!

Nu är det vår !!!!!

Idag bjöd Bosse mig på lunch ute på Djurön. Nu är det fullt med blåsippor och vitsippor runt Ekbacken. Agnes och Aya badade i Bråviken. Soppan smakade gott och vi njöt i solen innan det var dags för mig att åka tillbaka till jobbet. Så bra jag har det !!!!

Aya bland sipporna !!!!

Aya första dopp i år !!!!

 
 

Agnes njöt av ett dopp !!!!
 
Lite måste man ju få jobba !!!!
Visa fler inlägg