Aya 4 månader

Igår blev Dellenkullen 4 månader. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag tycker om den här lilla tjejen. Hon är så himla go !!!!!

Nu jobbar vi mycket på att vardagen ska bli så okomplicerad som möjligt. Vi jobbar mycket med att gå fint i kopplet och jag har fått lite tips av Ingela på hur jag kan få Aya att koppla av då vi inte gör någonting. Vill försöka få till det jag missade med Agnes.
Idag har vi hunnit med en hel del. Lite väl mycket för en valp på 17 veckor. Men när det är helg så måste man passa på. Vi har bl a varit på Fritt Följ kurs hos Ingela. Kravet var att hunden skulle vara oerfaren och helt ny i momentet. Vi fick lära hunden att gå vid vår sida, söka kontakt, följsamhet. Meningen var att det ska vara roligt och lustfyllt. Övningar som lära den hitta position med tiden, vart sa den titta etc. Aya skötte sig alldeles ypperligt !!!! Vi höll på i 4 timmar., med många pauser då dom fick sitta i bilen och vi förare fick jobba på plan själva och torr gå, vilket är så nyttigt !!!!
 
Efter kursen fick Aya vara ensam hemma för första gången. Tyckte att det var perfekt då hon var trött efter 4 timmar i Ringarum. Åkte iväg med Agnes och vi tränade lite i skogen, dirigeringar och linjetag, bakåt ut och stoppsignal. Aya sov som en stock i hallen !!!!

Sen fick Aya följa med till Bråviken och bekanta sig lite med vattnet. Lite spring i vattnet blev det. Sen tog vi en varmare dusch hemma. Nu sover hon sött !!!!!

 

Och jag har inte glömt bort Agnes. I onsdags åkte vi tillsammans med Gunilla och Älva för att prova på specialsök i ett doftlabb. På sökplattformen fanns det till slut 8 burkar med olika dofter och dom skulle markera just eukalyptus. En jätterolig aktivitet för hundarna. Tänker nog hoppa på en sådan grundkurs till hösten. En perfekt vinteraktivitet !!!!!
 
 
 

 

Aya 16 veckor

Dagarna rullar på och det är fullt upp med två hundar eftersom jag oftast går ut med dom var för sig !!! Men det är det värt för då kan man träna lite på det som dom behöver. Agnes brukar få träna dirigering eller linjetag vid varje promenad. Något som jag inte kan göra om Aya är med. Agnes blir så himla glad att få göra något.
 
Aya får träna lite på att gå fint i koppel att inte hälsa på andra hundar eller människor. Detta är en utmaning då jag varje lunch är ute går vid Oxelbergen där det är fullt med ungar. Barnen är duktiga då dom blivit tillsagda att inte hälsa på hundar. Och nu är hon inte sådär pytteliten och söt längre så det är inte så mycket som ropar - Gu så söööt !!!!! Och det är väldigt skönt !!!!! Om jag hittar en plätt där det inte finns någon så får hon springa lös och kommer det någon som hon tittar på så springer jag åt ett annat håll. Fungerar än så länge väldigt bra !!!!
 
Idag började vi på valpkurs med Goldenklubben som Moa håller i. Idag blev det 2 golden och 3 flattar. En lagom stor grupp så här första gången. Aya hade bara sovit 20 minuter sen morgonen så hon var ganska trött. Märktes väl när vi skulle träna på att gå i slakt koppel. När vi tränade omvänt lockande med godis så klarade Aya detta jättebra då det inte var något nytt för henne. Det viktigaste för oss idag var att sitta i en ring och inte göra något alls. Ibland gick det bra, ibland mindre bra !!!!! Moa pratade mycket om positiv belöning. Inte säga nej, utan bara avleda hunden när det gör fel. ”Tag hunden på bar gärning, när den gör rätt !!! ” Det här kommer nog bli jättebra !!!!
 
Några bilder från gårdagen då det fallit snö under natten och solen lyste på klarblå himmel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 veckor med Aya

Det är med blandade känslor jag skriver i bloggen idag !!!!! Det är svårt för att jag har en mycket god vän som har det väldigt tufft just nu och jag tänker på alla i familjen varje timme och det är svårt att fokusera fullt ut på jobb och våra fyrbenta vänner. Man känner sig maktlös och tom !!!!!
 
Vi hade hoppats på att 2015 skulle bli ett toppen år och det började så bra..... För min del så vände det redan när vi åkte till Cuba i slutet av förra året. Jag bestämde mig för att nu får det vara bra !!!!! Jag hade många saker att se fram emot inför 2015 då jag visste att vi skulle få hämta hem en valp i februari och sen gjorde jag en fantastisk resa till Raja Ampat i 3 veckor.
 
Det är helt fantastiskt att ha Aya här hos oss och jag försöker att njuta så mycket jag bara klarar av !!!! Det känns som hon varit här längre än 3 veckor för det har hänt så mycket sen hon kom. Hon är bedårande, lyhörd, nyfiken och okomplicerad. Hon följer mig vart jag går. Sköter sig utmärkt på jobbet !!!! Hon är inte jätte matglad och inte speciellt galen i godis så jag får fundera lite på bättre belöning.
 
Agnes tok älskar denna lilla tjej. Jag får skilja dom åt både nu och då för det blir lite för mycket av det goda.... Jag gör väldigt mycket saker med dom var för sig. Jag tar nästan aldrig båda två på promenader och jag tar bara en i taget med på träning. Det är skönt och avkopplande att göra så. Man kan fokusera bättre på en hund i taget.
 
 
Fick lite hemläxa av Ingela att börja med pallträning. Ja, det var ju inga problem....
 
Igår träffa vi Annelie och Sky för en promenad runt åbackarna till Fräcka fröken för att köpa fika och gå och sätta oss i solen och njuta. Det blir lite miljöträning för dom små med änder i mängder, koppelträning, gallertrappor, möte av hundar. Men dom får vila mellan varven då vi stannar för att fota och fika !!!!
 Pussas får vi göra. Men vi får inte leka.... Det suger.....
 
 
Aya utanför Fräcka Fröken....
 

Bilderna nedan har Annelie tagit:
 
 
 Idag fick Aya prova på att bära vilt. Det var inga som helst problem med det.

 
 
 
 
Visa fler inlägg