Hipp, hipp, HURRA för AYA idag !!!!

Idag fyller Aya och hennes syskon 2 år !!!!! Grattis till alla i Dellenkullen !!!!!

Dagen till ära har Aya fått skott- och viltträning. Det bästa Aya vet är att få hämta vilt !!!!! Dessutom fick Aya ett kort lydnadspass på SBK. Bl a platsläggning med Älva !!!!

Jag är otroligt glad i denna lilla tjej !!!!!! Vi har så himla roligt ihop både i skogen och på lydnadsplanen !!!! Och hemma är hon världens mysigaste !!!!!

 
Bilden är tagen i höstas !!!
 
Aya 1 1/2 år !!!!

 
Aya 2 år !!!!

 
En liten gomacka efter dagens träning idag ihop med Tia och Älva !!!!!
 

Årets sista tävling

Igår debuterade Aya på officiell tävling i lydnadsklass 2. Samma plats, domare och tävlingsledare som förra gången då det var inoff tävling. Den här gången hittade inte Aya till rutan så där blev det en fet 0:a. I övrigt så det ut så här:
 
Platsläggande                9,5   Nosar Jag är väldigt nöjd att Aya låg kvar då hunden bredvid satte sig upp och sen förflyttade sig framåt.
Fritt följ                          8 Släpper ngt, nossar, tappar pos. i språng.
Läggande                       7.5 Fint ligg, nosar, sitter före
Inkallande                       9 Slarvig avslut
Sändande med ställande  0 Hittar inte rutan
Apportering                     7.5 Slarv i upptag, rullar i mun
Fritt hopp över hinder        10
Fjärrdirigering                   9 Flyttar sig ngt lite, avslut
Helhetsintryck                  9 Trevligt ekipage, Bra samarbete.

Det blev 149,5 poäng. Alltså ett 2:a pris och 3:dje plac. av 11 startande. Det hade varit skönt att gå vidare till nästa klass inför nästa år då det kommer att bli nya regler. Så det var synd på rutan. Tyvärr var det många hundar som hittade rätt till rutan igår. Jag är ändå väldigt nöjd då hon hade en härlig attityd genom hela programmet.

Anncharlotte och Markus åkte på semester till Kanarieöarna i onsdags. Snacka om att Aya blev glad när jag kom hem med Ina. Även Agnes tycker det är lite kul när det händer lite nytt och blir leksugen med Aya.

I fredags var jag ledig och passade på att ta med mig Nikon ut för att fånga dom sista höstfärgerna och det var så vacker frost denna dag också.

 
Aya och Fina Ina !!!!!!

 
 
 
Agnes och Aya


Den ena farligare än den andra !!!!!! Men de har så roligt ihop !!!!!!
Fortsättningskurs hos Anncharlotte

Det har aldrig hänt att jag bloggat två dagar i rad. Men idag fick jag en härlig känsla som jag ville skriva om.

Efter semestern så har det hänt en del med Aya när det gäller lydnaden. Jag märker av från varje vecka att det går framåt. Tränar i princip bara hos Ingela på onsdagar. Men då blir det ganska intensivt och Aya tycker det är så roligt. Däremot har jag känt att vi står still i Jaktapporteringen. Vi lärde oss en hel del på Lisakursen, men idag hos Anncharlotte så kände jag att Aya tagit ett steg framåt. Hon var väldigt orolig kring fötterna och klättrade på mig i början av kursen när det blev mycket skott. Men i arbetet var hon helt underbar. Hon kom ihåg vart markeringarna föll fast de andra hundarna jobbade i områden precis bredvid, innan det var dags att skicka Aya. Det är jag som inte tror att hon kommer ihåg så jag vill gå framåt en bit och skicka på ett linjetag. Men nu har jag lärt mig att lite på min hund. Idag var vi fyra ekipage, vädret var ururselt men så roligt det var !!!!!! Vi ska gå varannan vecka 3 gånger till.

 
 
 
Visa fler inlägg