B-provs träning i Kvillinge

Det blev en lyckad träning i Kvillinge ikväll. Det är en bit att gå till träningsmarken så man kan inte lämna hundarna i bilen. Det är första gången som jag låter Aya sitta själv och vänta medans dom andra får jobba. Visste inte hur hon skulle klara det. Kanske skulle hon vara så taggad att hon inte skulle orka jobba när det blev hennes tur. Men hon klarar det mitt lilla hjärta !!!!!  Idag visade Aya att hon har uthållighet. Tog in allt vilt utom gåsen som var lite väl stor. Men hon tog den sen när vi gjorde det under lek.
 
 Ceasar med Herr Gås
 
Aya med måsen
 
 
 
 
 
Och så tar hon gåsen !!!!
 
 
Kolla matte vad jag kan !!!!!
 
 
Messi pojken !!!!!
 
 
Dyke en riktig skitgris kommer in till Sonja med Gåsen !!!!

Min och Aya´s debut på B-prov

 
Vi tillbringade fredag, lördag och söndag på Goldenklubbens Mästerskap i vackra Villingsberg utan för Karlskoga. Svejdan och jag hyrde en stuga på Lunedets Camping i 2 nätter då jag skulle starta på lördagen och Svejdan på söndagen. Vi åkte upp redan fredag morgon för att se Annette och Greta starta i NKL. Det gick ju bra !!!!! Vi såg ett par ekipage till innan vi drog iväg till campingen. Herregud så varmt det var. Det gick inte att vara vid stugan så vi tog med oss en flaska vin och satte oss vid klipporna. Det var mycket hundvänligt på campingen där vi kunde bada hundarna och ta med dom till restaurangen. Det blev väldigt varmt i stugan på natten så det blev inte många timmars sömn. Vi vaknade vid 5 tiden. Vi hade alltså gott om tid till samlingen 7:30. Jag kommer inte ihåg vilket startnummer vi fick men det gick undan då många fick bryta. Det var skönt att ha med sig Svejdan som höll koll när det var våran tur. Jag var helt avslappnad och inte alls nervös. Jag hade inga förhoppningar på något pris. Vi hade inte hunnit träna B-provsupplägg mer än 3 gånger. Aya hade ju sitt löp och var låg ett tag. Sen blev hon sjuk. Sen  tyckte jag att söket såg svårt ut då det var terrängbyte med sankmark, skog och 2 fåglar som låg längst ut där dom skulle passera en litet vattendrag. Men jag är mycket nöjd med vår start då hon gjorde provets alla delar. Den första vattenmarkeringen såg hon inte så det tog ett tag innan hon hittade anden. Den andra skulle vara en hörselmarkering som hamnade bakom en buske, men den hittade hon rätt så fort. I söket fick hon hämta in 5 av 6 vilt. Hon såg "spöken" i publiken. En gubbe som stod bakom ett träd och gjorde titt-ut !!!! Svejdan fick säga till honom att flytta på sig. Provet avslutades med 2 landmarkeringar. Den första i skogen och den andra ute på sankmarken. Det fixade hon galant. Och slutligen passiviteten som inte var några problem alls. Det var riktigt roligt att få starta på B-prov. En liten dröm går i uppfyllelse !!!!!

 
 
Under lördagen såg vi många fina ekipage. I nybörjarklassen var det ett ekipage som fick 1:a pris och HP. I Öppenklassen såg vi bl a Anncharlotte och Baccus göra ett superbra prov. Dom blev sedan KLUBBMÄSTARE !!!!

På söndagen såg vi också många fina ekipage i Öppenklassen !!!!

Storm på besök

Söndag förmiddag åkte Aya och jag till Drömgruvan för Nkl träning med Annette och Svejdan. Vi la ett roligt sök som var brett och ganska stort. Söket gick ut på en udde där vi la and och trut vid vattnet. Och det gick över sankmark och lite upp på en kulle där det var torrt och varmt. Där låg kanin bakom en sten. Vi började med enkelmarkeringar och sen en markering på vatten. Sen fick dom plocka ett antal vilt i söket och sen få en till markering på vatten och sedan fortsätta med söket. Jag tycker Aya, Greta och Messi var jätteduktiga. Alla hade väl någon liten grej. Men i det stora hela gjorde dom ett suveränt bra jobb. Jag jobbade lite mer med fotgåendet den här gången då hon blir lite yvig runt benen. Men vilken stadga hon har. Hon plockar allt vilt men blir lite trött mot slutet. Men idag fick hon faktiskt plocka in alla 8 i söket. Lite fika och vila och sen körde Greta och Aya lite passivitet när Svejdan kastade några vattenmarkeringar till Frode. Det gick ju bra det också !!!!! Så nöjd med dagen.

När jag var på väg hem fick jag meddelande från matte till Storm, Aya´s bror som bor i Umeå. Hela famlijen var på väg till Göteborg och undrade om vi hade tid för ett besök. Det kan man bara inte missa. Så det blev att snabbt packa bilen, handla och åka iväg till Markgärdet där det passar så bra att låta dom träffas och där kan dom smidigt ställa upp sin husvagn. Dom kom vid 5-tiden och åkte hem idag vid 1-tiden.

Det blev fantastiska timmar. Så roligt att träffa Storm. Han gör skäl för sitt namn !!!! Dom hade så roligt tillsammans. Mycket bad och lek blev det i dagarna två.

 
 
 
Jag lägger mig på dig en stund syrran !!!!!
 
Så söta dom var tillsammans !!!!!
 
Och ibland lite mindre söta....

 
Lek långt in på kvällen !!!!! Medans vi andra åt gott och hade massor att prata om !!!!
 
Glädjen var stor när dom fick träffas idag också....
 
 
 
 
 
Agnes trivdes också med sällskapet. Alltid någon som brydde sig om henne också.
 
Jätteroligt att ni kom och hälsade på. Vilken överraskning !!!! En bra början på min semester !!!!! Tack Jenny, Micke, Minna och Jonte !!!!!
Visa fler inlägg