Aya under utredning

Idag har vi fått provsvar från SVA i Uppsala att det inte var lungmask. Det var ju skönt !!!!! Men vi vet ju inte riktigt var det var hon hade. Vi var hos veterinären igår igen för att hämta ett veterinärintyg som vi behöver när vi avbokar lydnadstävlingen på tisdag. Hon tyckte att lymp knutarna gått ner betydligt sen i måndags. Aya har svarat bra på medicinerna och hon är mycket piggare nu.

Det tråkiga är ju att vi inte är 100% säkra på att hon inte hade något som smittar. Så ni som var med på Bollykursen bör vara försiktiga med att dela dummys med andra och inte leka med andra hundar i 10 dagar från i söndags. Eftersom Aya nyligen löpt så förstod jag inte att hon var sjuk förrän vi hörde att hon inte kunde skälla.

Här kommer några bilder från Bollykursen som Annelie har tagit. Vi betalar dessa bilder genom att sätta in pengar till Cancerfondens insamling "Apportera för livet" !!!!

 
 
 
Ibland hade hon full fart......
 
 
Men det såg också ut så här.... Aya inte sugen alls.... Då jag förstod att det var något som inte stod rätt till så korrigera jag inte henne när hon gjorde fel. Det får vi ta när hon är frisk igen !!!!!

 
Även om det inte blev som jag hade tänkt så var det otroligt lärorika dagar !!!!! Ska bli så roligt att sätta igång med träning !!!!!
 
 

Jaktapporteringskurs för Bolly

I helgen har Aya och jag deltagit på jaktapporteringskurs för Wolfgang Ronacher "Bolly" som är från Värmland. Ingen av oss visste vem han var förutom Sonja som såg till att det blev en kurs här. Och det tackar vi för !!!! Aya och jag gick Nybörjarklass på förmiddagarna. På eftermiddagarna höll han kurs för Öppenklass - Elithundar. Då kunde man vara med och lyssna. Det var nog den bästa instruktören jag har varit på kurs för. Mycket lärorika dagar. Det blev också grillning på lördagkvällen då vi kunde ösa på med mer frågor till Bolly.

Dock hade jag en hund som inte var i topp. Det är 2 veckor sen hon slutade att löpa och efter 1 vecka började hon få mjölk i tuttarna. Jag trodde att Aya var loj och seg tack vare detta. Med facit i hand så skulle jag inte tagit med henne.
 
Vi har också lagt märke till att Aya låtit konstig när hon har skällt.
 
Idag på morgonen var hälsotillståndet sämre. Hon kunde knappt hålla ögonen öppna. Hon kan inte skälla, låter som ett rådjur. Vid ansträngning när hon t ex hoppade ner från sängen så kommer det ett konstigt ljud. Vi ska få komma till Norsholms Djursjukhus idag klockan 13.

Tänkte igår när jag var lite ledsen och besviken att Aya var så låg, att huvudsaken är att hon är frisk och kry. Det här har bara med löpet att göra.....

 
 
 
 

Det har varit en lugn månad

Aya har fått minimalt med träning i nästan 1 månad tack vare att hon löpt. Inga skott under denna tid sen vi var hos AC den 12 maj och det blev lite för mycket för henne då. Vi kunde inte vara med på Virå Open Retriever Event då hon var mitt i sitt löp. Men vi fick alla pengar tillbaka. Något unghundsderby blir det inte för oss då det ligger för nära löp. Det är så när man har tik att man ligger lite efter. Sen får man hoppas att hon inte kommer in i löpkoma.

Förra helgen började vi så smått med träningen ihop med Gunilla och hennes Älva och Tia. Idag for vi iväg till Sörjön för träning ihop med Berta och hennes lilla Luva. Det blev två effektiva pass för dom. Första passet var för sig med skott på vattenmarkeringarna. Det var inga problem idag. Hon tittade på skytten och sen direkt ut på ön där lilla plastanden hamnade innan. Sen fick hon ett par markeringar på kuperad terräng på land som gick sisådär. När Luva var klar så tog vi en fika innan nästa pass. Då fick båda komma ut samtidigt och vi gick ner till andra sidan om vägen där vi stod på varsitt ställe och kastade markeringar åt varandra. Det gick superbra !!!! Aya är lugn och fin i passitivet och stadgan är det inget fel på. Det blev ett väldans bra avslut med ett långt linjetag ut på ett fält. Där sprang hon snabbt ut, snabbt upptag och snabbt in till matte. Är mycket imponerad av dessa unga tikar !!!!! Tack Berta några fantastiska timmar i skogen !!!

 
En underbar bild på Aya !!!!! Foto: Gunilla Hemström
 
 
Gunilla och Älva !!!!
 
Sörsjön idag !!!!!
 
Lilla Luva tittar fram !!!!
 
 
 
Efter arbete fick dom gå lite jaktfot och fick lite störningsmarkeringar vilket dom klarade galant !!!! Man gör inget utan mattes tillåtelse !!!!

 

 
Är så nöjd med Aya idag !!!!!!
Visa fler inlägg