Aya 5 månader och friskförklarad

 
Idag blir Dellen-kullen 5 månader. Tiden går ruskigt fort och dom växer så det knakar. Aya ligger på 18 kg nu och hon har tappat alla mjölktänderna. Så skönt !!!!!

Aya var på återbesök till Norsholm i fredags och tog röntgen av baktassen för att se om det hänt något med tillväxtzoonen. Men det syntes inga förändringar. Hon blev friskförklarad och jag får återkomma om det kommer tillbaka. Dom sista dagarna var ganska jobbiga då hon inte fick utlopp för sin energi. Nu får hon springa lös på tomten, men inte leka med Agnes. Och vi tar koppelpromenader några dagar till.

I onsdags fick Aya ett prova på pass i specialsök. Det som Agnes och Älva gjorde för någon månad sedan. Det tog ju inte lång stund inte hon fattade vad det gick ut på.
 
Innan valpkursen träffades Annelie och jag för lite fotosession i Abborreberg. Både Aya och Sky fick testa på kråka. Det var 6 veckor sen sist så jag ville gärna checka av igen och inga problem alls. Hon bär den så stolt och fint. Det var nog bra att hon fick jobba lite innan kursen så hon kunde ta det lite lugnt. Många bra övningar fick vi med oss hem.
 

Aya i fredags innan vi for till Norsholms Djursjukhus fortfarande i koppel.
När vi kom hem fick hon springa på tomten. Lyckan var total !!!!!!
Här har vi preparerat banan för sök som vi fick låna av Susanne. Får nog byta ut lite dofter till något mer intressant. För här hemma var det inte alls lika roligt. I alla fall inte denna gång.
Nedan är bilder som Annelie tog i Abborreberg !!!!!
 
 
 
 
 

Aya har varit hos veterinären

Veckan innan påsk fick jag influensan. Den som Bosse haft i flera veckor. Så den veckan och påsken blev det inte mycket med. En av dagarna träffade vi Ewa och grabbarna på NBK och hon visade hur man lägger IPO spår. Det var inte så lätt med Agnes då hon har vanligt bruksspår så rotat i sig. Aya förstod ingenting till att börja med. Men efter halva spåret så gick det bättre. Mycket mer än så orkade jag inte med den helgen.

Förra helgen blev det desto mer aktiviteter. På lördagen träffa vi Ewa och grabbarna igen på SBK. Där fick Bossman och Aya ett spår igen. Och det här gången gick det riktigt bra. Vi tränade med dom små bredvid varandra, sitt stanna kvar och lite ingångar !!!!! Nu kan man ju inte kalla Bossman liten, men han är en unghund !!!!

Agnes och Wiktor fick köra nästan alla elitmoment !!!!! Duktiga var dom !!!!! Senare på eftermiddagen träffade vi Annelie och Sky på Djurön. Det blev koppelträning, lite fotande så klart och bus. Sen koppelträning igen......

På söndagen valpkurs för Aya. Lite blandade bra övningar. Blåsigt och kallt !!!!!!
 
I onsdags kväll pratade jag länge med Aya´s uppfödare Sandy. Jag berättade hur bra allt var och hur frisk Aya är !!!!! Man ska inte vara för stolt och glad.... När jag kom in så såg jag att Aya haltade lite. På torsdag morgon hoppade hon på 3 ben efter vila. Det det bättre när hon gått en stund. Samma sak under dagen. Men sen på kvällen blev det värre och hon hoppade på 3 ben hela tiden. Då var inte beslutet svårt att ta.... Det var bara att ringa veterinär fredag morgon. På morgonen kände jag igenom henne lite igen och upptäckte att hon var lite svullen på vänster baktass.
 
Det var inga tveksamheter att få komma när man har en valp på 4 1/2 månad. Klockan 11 fick vi komma.
 
Det togs många röntgenbilder på båda bakbenen, knän och tassar. Vi fick hålla på länge då maskinen bara ville ta en bild i taget. Sen fick hon starta om utrustningen. Aya var jätteduktig och höll sig stilla och vi slapp söva henne.
 
Bilderna visade inte på någon fraktur. Utan det är en inflammation mot den övre tåleden som uppkommit på grund av någon . Det märktes tydligt när veterinären kände igenom henne. Nu måste vi vara mycket noggranna med vila. Först 1 vecka tills vi ska tillbaka nästa fredag och röntga igen och se så det inte blivit värre. Har man otur kan det bli en skada i tillväxtzonen som kan ge problem i framtiden. 
 
Aya har inga problem att ta metallapporten !!!!!! Den är bara skitskoj !!!!
 
 
Så fin han har blivit den här killen som inte är så liten längre, 8 1/2 månad !!!!!
 
 
Bossman tycker hoppet är skitskoj !!!! Och han siktar högt !!!!!!!!
 
 
Aya och Agnes poserar i trädgården !!!
 
 
Aya luktar på blommorna.......
 
 
Den bästa tiden på Djurön !!!!! Det var ovanligt mycket blåsippor. Har aldrig sett så många där !!!!
 
 
Sky och Aya springer i takt !!!!!! Samma tas i backen. Snyggt jobbat !!!!!
 
 
Sen tänkte vi försöka få till en gruppbild på de små trollen. Det är ju inte så lätt att stanna kvar när man är två...
 
 
Men ibland går det.....
 
 

 
 
Visa fler inlägg