Ancki Strandberg

Aya 16 veckor
Dagarna rullar på och det är fullt upp med två hundar eftersom jag oftast går ut med dom var för sig !!! Men det är det värt för då kan man träna lite på det som dom behöver. Agnes brukar få träna dirigering eller linjetag vid varje promenad. Något som jag inte kan göra om Aya är med. Agnes blir så himla glad att få göra något.
 
Aya får träna lite på att gå fint i koppel att inte hälsa på andra hundar eller människor. Detta är en utmaning då jag varje lunch är ute går vid Oxelbergen där det är fullt med ungar. Barnen är duktiga då dom blivit tillsagda att inte hälsa på hundar. Och nu är hon inte sådär pytteliten och söt längre så det är inte så mycket som ropar - Gu så söööt !!!!! Och det är väldigt skönt !!!!! Om jag hittar en plätt där det inte finns någon så får hon springa lös och kommer det någon som hon tittar på så springer jag åt ett annat håll. Fungerar än så länge väldigt bra !!!!
 
Idag började vi på valpkurs med Goldenklubben som Moa håller i. Idag blev det 2 golden och 3 flattar. En lagom stor grupp så här första gången. Aya hade bara sovit 20 minuter sen morgonen så hon var ganska trött. Märktes väl när vi skulle träna på att gå i slakt koppel. När vi tränade omvänt lockande med godis så klarade Aya detta jättebra då det inte var något nytt för henne. Det viktigaste för oss idag var att sitta i en ring och inte göra något alls. Ibland gick det bra, ibland mindre bra !!!!! Moa pratade mycket om positiv belöning. Inte säga nej, utan bara avleda hunden när det gör fel. ”Tag hunden på bar gärning, när den gör rätt !!! ” Det här kommer nog bli jättebra !!!!
 
Några bilder från gårdagen då det fallit snö under natten och solen lyste på klarblå himmel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Tiina

Haha Aya poserar redan som ett proffs :)