Ancki Strandberg

Aya har varit hos veterinären
Veckan innan påsk fick jag influensan. Den som Bosse haft i flera veckor. Så den veckan och påsken blev det inte mycket med. En av dagarna träffade vi Ewa och grabbarna på NBK och hon visade hur man lägger IPO spår. Det var inte så lätt med Agnes då hon har vanligt bruksspår så rotat i sig. Aya förstod ingenting till att börja med. Men efter halva spåret så gick det bättre. Mycket mer än så orkade jag inte med den helgen.

Förra helgen blev det desto mer aktiviteter. På lördagen träffa vi Ewa och grabbarna igen på SBK. Där fick Bossman och Aya ett spår igen. Och det här gången gick det riktigt bra. Vi tränade med dom små bredvid varandra, sitt stanna kvar och lite ingångar !!!!! Nu kan man ju inte kalla Bossman liten, men han är en unghund !!!!

Agnes och Wiktor fick köra nästan alla elitmoment !!!!! Duktiga var dom !!!!! Senare på eftermiddagen träffade vi Annelie och Sky på Djurön. Det blev koppelträning, lite fotande så klart och bus. Sen koppelträning igen......

På söndagen valpkurs för Aya. Lite blandade bra övningar. Blåsigt och kallt !!!!!!
 
I onsdags kväll pratade jag länge med Aya´s uppfödare Sandy. Jag berättade hur bra allt var och hur frisk Aya är !!!!! Man ska inte vara för stolt och glad.... När jag kom in så såg jag att Aya haltade lite. På torsdag morgon hoppade hon på 3 ben efter vila. Det det bättre när hon gått en stund. Samma sak under dagen. Men sen på kvällen blev det värre och hon hoppade på 3 ben hela tiden. Då var inte beslutet svårt att ta.... Det var bara att ringa veterinär fredag morgon. På morgonen kände jag igenom henne lite igen och upptäckte att hon var lite svullen på vänster baktass.
 
Det var inga tveksamheter att få komma när man har en valp på 4 1/2 månad. Klockan 11 fick vi komma.
 
Det togs många röntgenbilder på båda bakbenen, knän och tassar. Vi fick hålla på länge då maskinen bara ville ta en bild i taget. Sen fick hon starta om utrustningen. Aya var jätteduktig och höll sig stilla och vi slapp söva henne.
 
Bilderna visade inte på någon fraktur. Utan det är en inflammation mot den övre tåleden som uppkommit på grund av någon . Det märktes tydligt när veterinären kände igenom henne. Nu måste vi vara mycket noggranna med vila. Först 1 vecka tills vi ska tillbaka nästa fredag och röntga igen och se så det inte blivit värre. Har man otur kan det bli en skada i tillväxtzonen som kan ge problem i framtiden. 
 
Aya har inga problem att ta metallapporten !!!!!! Den är bara skitskoj !!!!
 
 
Så fin han har blivit den här killen som inte är så liten längre, 8 1/2 månad !!!!!
 
 
Bossman tycker hoppet är skitskoj !!!! Och han siktar högt !!!!!!!!
 
 
Aya och Agnes poserar i trädgården !!!
 
 
Aya luktar på blommorna.......
 
 
Den bästa tiden på Djurön !!!!! Det var ovanligt mycket blåsippor. Har aldrig sett så många där !!!!
 
 
Sky och Aya springer i takt !!!!!! Samma tas i backen. Snyggt jobbat !!!!!
 
 
Sen tänkte vi försöka få till en gruppbild på de små trollen. Det är ju inte så lätt att stanna kvar när man är två...
 
 
Men ibland går det.....
 
 

 
 
#1 - Sandy

Så skönt att det ändå inte var något "värre" med Aya- tror hon kommer vara på alla fyra tassarna inom kort:) Sen måste jag säga det igen- vilka helt fantastiska bilder du tar, sååå fina!!! Kram.

Svar: Ja, Sandy !!!!! Det är en stor lättnad att det är en skada från en liten olyckshändelse !!!!!
Ancki Strandberg

#2 - Annelie

Skynda dig att bli frisk Aya, jag saknar dig :// Sky